MARJETIN SEJEM 18.7.2021 pred 2 leti

Marjetin sejem, ki je že tradicionalna prireditev na Bohinjski Beli, bo letos zaradi novih razmer potekal malo drugače.

Prireditev Turistično društvo vsako leto organizira na nedeljo okrog 20. julija, ko goduje farna zavetnica sv. Marjeta.

Zaradi varovanja zdravja obiskovalcev, letos kulturno zabavne prireditve ne bo. Pripravili pa so več vodenih ogledov. Zbirališče za obiskovalce je v vaškem jedru pred Domom krajanov ob 18. uri. Skupine bodo z zamikom, z vodnikom obiskale poti, ki so primerna za otroke, družine in starejše. Potrebna je pohodna oprema. Poti so krožne in se zaključijo v vaškem jedru na izhodiščni točki.

Ob 20. uri, bo v vaškem jedru pred Domom krajanov, kulturni program v izvedbi KD Boh. Bela. Kratka predstava za otroke - Kamišibaj, ki jo bo izvedla ga. Dragica Ropret Žumer. Kamišibaj je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. Kratek kulturni program se bo nadaljeval  s proslavo ob 30 letnici osamosvojitve Slovenije.   

Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi razstavo fotografij na temo Voda, ki bodo razstavljene na prostem vse poletje, na ograji od vaškega jedra do šole. 

Program praznovanja: 
9:00 - sveta maša v farni cerkvi sv. Marjete na Boh. Bela
18:00 - vodeni ogledi po vasi izpred Doma krajanov, po Godrnjačevi poti in ogled stare kmečke hiše (Kaconove domačije, Bohinjska Bela 28)
20:00 - v vaškem jedru, kamišibaj v izvedbi Dragice Ropret Žumer in kulturni program v izvedbi KD Boh. Bela

Vabljeni!

Datoteke