Šport

Plezališče Bohinjska Bela

Zgornja vas leži pod previsno skalnato Iglico, ki je najbolj poznana po plezališču "Stara Bela". To upravičeno sodi v zgornji kakovostni razred med slovenskimi plezalnimi področji.

Preberi več

Plezališče Kupljenik

V zadnjem času je nasproti Bohinjske bele, iz samotne, pozabljene skale, nastalo plezališče, ki bo marsikoga zasvojilo. Na razpolago je 29 smeri. Prevladujejo dolgi vzdržljivci v rahlo previsnih in dobro razčlenjenih ploščah. Plezati se da v plezališču od zgodnje pomladi do pozne jeseni, skozi cel dan (le sredi dneva je del stene na soncu).

Preberi več

Pohodništvo

Bohinjska Bela ponuja obilo zahtevnih in manj zahtevnih urejenih poti. 

Preberi več

Godrnjačeva pot

Dobrodošli na družinski temtski poti o medvedu Godrnjaču. Godrnjačeva pot nas popelje v stare čase, ko je nekega dne skozi Bohinjsko Belo prihlačal pravi medved, ki se ga je prijelo ime Godrnjač.

Preberi več

Dogodki

Marjetin sejem

Julija se v vaškem jedru odvija Marjetin semenj s ponudbo domače obrti in kulturno zabavnim večerom (organizirata turistično in kulturno društvo).

Preberi več

Tradicionalni turni smuk in pohod iz Galetovca

Meseca februarja turistično društvo organizira turni smuk in pohod iz Galetovca.

Preberi več

Tradicionalni pohod v jamo pod Babjim zobom

Vsako leto poteka tradicionalni pohod v Jamo pod Babjim zobom z vodenimi ogledi.

Preberi več

Tradicionalni pohod na Babji zob

Na kupljeniku poteka v mesecu maju tradicionalno srečanje pohodnikov in pohod na Babji zob.

Preberi več

Gasilska Veselica

Avgusta prostovoljno gasilsko društvo prireja GASILSKO VRTNO VESELICO z narodnozabavnim ansamblom ter bogatim srečelovom.

Preberi več

Festival ribjih dobrot

Odlična glasba, pečene ribje dobrote, slastni odojki in jedi iz žara, bogat srečelov, kegljanje za jarca, so vzroki, da se nam pridružite na Bohinjski Beli.

Preberi več

Žegnanje konj na Štefanovo

Včasih so konji v vsakdanjem življenju igrali veliko pomembnejšo vlogo kot danes, saj je konj svojemu lastniku pomenil predvsem preživetje. Zdravje konja je bilo zelo pomembno, zato je ob koncu 18. stoletja nastal običaj, da so za srečo in zdravje prosili Svetega Štefana.

Preberi več